2011-12-18 19:05:27• hírek • Szatmar.ro

Tataran nyolcadik lett Németországban

Amalia Tataram és mestere, Csiszár Ferenc
Amalia Tataram és mestere, Csiszár Ferenc

Két héttel azt követően, hogy Burgosban harmadik lett, ismét remekelt Amalia Tataran: a Szatmárnémeti Sportklub ifjú párbajtőrözője ezúttal a nyolcadik helyen végzett a junior Világkupa legutóbbi állomásán.

A németországi Laupheimban a negyeddöntőben az orosz Valentina Lusina 15-5 arányban győzte le a csütörtökön immár második alkalommal Szatmár megye legjobb sportolójának választott lányt. Azt megelőzően viszont Tataran 15-11-re verte a német Benita Marxot, 15-13-ra az amerikai Audrey Abendet majd 15-12-re a svájci Ramona Grindat a 112 versenyzőt felsorakoztató mezőnyben.

A hétvégéi teljesítményével Tataran újabb 14 pontot szerzett a korosztályos világranglistán, és bár az aktuális sorrendet még nem tette közzé a nemzetközi szakszövetség, az mindenképpen borítékolható, hogy Amalia az első húsz között zárja az évet.

Tataran mellett a Sportklub egy másik fiatal tehetsége, Veres Gréta is pástra lépett. Ő a legjobb 64 között 15-13-ra kikapott a későbbi döntős magyar Kolczonay Annától és a 60. helyen végzett.

A fináléban egy másik magyar lány, Budai Dorina győzte le Kolczonayt - ők mindketten két évvel idősebbek, mint Tataran.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: